TOIMITUSJOHTAJAN BLOGI

 

Kuntoseiskan kävelijöitä 28 henkilöä
(16.8.2018)

Jäähdytetyn ladun järjestämä kuntokävely keräsi keskiviikko-iltana perati 28 kuntoilijaa, jotka kiersivät kuntoseiskan. Lenkin pituus on kuitenkin hieman lyhyempi, koska lähtö stadionilta ei kulje rullasuksirataa pitkin. Fysioterapeutti Joona Foreverilta piti alussa hyvän 20 minuutin alkuverryttelun venyttelyineen. Kävelijät totesivat, että nyt voi hyvällä mielellä odotella loppuviikkoa.

Lauantain Ilta-Sanomissa oli referaatti perusteellisesta tutkimuksesta, jonka voitte nähdä alta klikkaamalla...

(Lähde: Ilta-Sanomat 11.8.2018)

 

Esa Haapala

 

SAUVAKÄVELY KIINNOSTI
(10.8.2018)

Jäähdytetty Latu järjesti ensimmäisen sauvakävelyn keskiviikkoiltana 7.8.2018. Kuntoilu alkoi Foreverin Fustra-ohjaaja Miska Rautiaisen hyvällä 20 minuutin alkuverryttelyllä ja venyttelyllä. Tämän jälkeen lähdettiin kävelemään stadionin 7 km kunto-seiska reittiä. Osallistujia oli peräti 15. Monet olivat ensimmäistä kertaa tällä reitillä.

Näyttää siltä, että paljon julkisuudessa olleet ohjeet ovat tiedossa siitä, että ihminen tarvitsee noin tunnin liikuntaa kolme kertaa viikossa. Itselleni on ollut pitkä väli sauvakävely kuntoilusta. Huomasin konkreettisesti keskiviikkoillan mukavan verryttelyn ja sauvakävelyn vaikutukset kehossani.

Tervetuloa jälleen keskiviikkona 15.8. klo 17.30!

Esa Haapala
Liikuntaneuvos


 

ANATOLII KHOVANCHEV VALITTU VENÄJÄN AMPUMAHIIHDON VALMENNUKSEN JOHTAJAKSI SEKÄ MIESTEN JA NAISTEN PÄÄVALMENTAJAKSI
(28.5.2018)

Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy:n palveluksessa 1.8.2017 alkaen osa-aikaisena valmentajana ja markkinointitehtävissä toiminut ampumahiihtovalmentaja Anatolii Khovanchev on valittu Venäjän ampumahiihtoliiton valmennuksen johtajaksi sekä miesten päävalmentajaksi.

Hän toimi Suomen ampumahiihtoliiton päävalmentajana 1998 - 2002. Tänä aikana Paavo Puurunen ja Vesa Hietalahti menestyivät hyvin MM-kisoissa ja maailmancupeissa. Paavo Puurunen voitti MM-kultaa Osbrliessä 2001 ja Vesa Hietalahti voitti ampumahiihdon maailmancupin yhteislähdön 2002 ja oli toinen pikakilpailussa Hochfilzenissä ja kolmas Osbrliessä ja Holmenkollenilla. Vuonna 2006 keväällä Anatolii Khovanchev valittiin Kontiolahden Urheilijoiden päävalmentajaksi. Kausi kesti kevääseen 2010, jonka jälkeen hän oli vuoden Venäjän naisten maajoukkueen päävalmentajana ja keväästä 2011 heinäkuun loppuun 2017 Khovanchev oli Kontiolahden Urheilijoiden päävalmentajana. Täällä ollessaan hän toimi myös Joensuun Urheiluakatemian valmentajana. Khovanchev kehitti Kontiolahden Urheilijoiden valmennustoimintaa ja ensilumen ladun kansainvälistymistä. Hän toimi useiden Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjien henkilökohtaisena valmentajana. Hänet tunnettiin erinomaisena ampumahiihtopienoiskivääreiden tukkien muokkaajana urheilijoiden henkilökohtaisiin ominaisuuksiin liittyen. Vuonna 2015 Kontiolahden MM-kisoissa kultaa voittanut Jekaterina Yurlova oli Khovanchevin henkilökohtainen valmennettava.

Khovantchev toimi Neuvostoliiton nuorisomaajoukkueen päävalmentajana 1990-1992 ja Venäjän maajoukkueen päävalmentajana 1992-1998. Tänä aikana Venäjän nuoret voittivat yli 20 mitalia samoin kuin aikuiset yli 20 MM- ja olympiamitalia.

Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton(IBU) internet-sivuilla Khovanchevista mainitaan, että on hyvin arvostettu valmentaja.

Venäjän ampumahiihtoliiton puheenjohtajaksi valittiin 18.5.2018 Vladimir Drachev, joka on 15-kertainen maailmancup-voittaja ja 11-kertainen MM-kisamitalisti. Drachev on myös Venäjän duuman jäsen.

 

Terveisin
Esa Haapala